I efteråret 2009 præsenterede Teatret Gorgerne sin største satsning, og en af musicalens mest elskede værker: Rice, Ulvaeus og Anderssons CHESS. Musikken består i dag som noget af det smukkeste pop-symfoniske nogensinde skrevet med sange som ”One Night In Bangkok”, ”I Know Him So Well” og ”Anthem” der alle har toppet hitlisterne og bygget bro mellem musical-genren og pop-musikken.

CHESS fortæller historien om koldkrigstidens anspændte forhold imellem øst oh vest, med afsæt 80'ernes store skakmøder mellem USA og Sovjet. Her får de skjulte politiske agendaer frit spil og bræt og brikker må træde i baggrunden for at gøre plads til det virkelige taktiske spil.

Noget af det mest interessante ved CHESS er at alle kender musikken, men kun få har set den, hvilket også gør at forestilingen er berygtet for ikke at have en decideret handling, men nærmere bare er en række satiriske metaforer over koldkrigstiden. Dette er blevet understreget af at CHESS for det meste opføres som koncert, da det alligevel bare er musikken folk kommer for. Det var Teatret Gorgernes stærkeste ambition at gøre op dette, og præsentere CHESS i en fuld, bearbejdet, dramatisk version, hvor historien og karakterne er det der driver forestillingen og giver os mulighed for at leve os ind i historien og føle for de mennesker den handler om.

Dette afholdt os dog ikke fra at samle nogle af de mest talentfulde solister musicalscenen kan præstere, bakket op af et ensemble på godt 30 fantastiske dansere og sangere, og ikke mindst et 30 mand stort symfoniorkester bestående af enestående talenter fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

CHESS spille for fulde huse både i Portalen i Greve og i Koncertsalen i Tivoli og er samlet blevet set af godt 7500 begejstrede publikummer. Se også www.chessthemusical.dk

 
 

Komponister:

Benny Andersson

Björn Ulvaeus

Tekstforfatter:

Tim Rice

Instruktør:

Pierre Westerdahl

Spilleperiode:

16. - 21. september 2009 i Portalen,

30. & 31. oktober 2009 i Koncertsalen i Tivoli