Teatret Gorgerne indtog sidst i maj et af Københavns bedste intime teaterrum, nemlig Teatret Zeppelin, med intet mindre end en prisvindende Broadway-musical: ”Du er god nok, Søren Brun”. Denne musical, bygget over den elskede tegneserie ”Radiserne”, spillede blot 5 gange og havde premiere den 21. maj.

Charles M. Schulz´ klassiske tegneserie ”Radiserne”, eller som den hedder på originalsproget ”Peanuts”, så dagens lys i 1950 og er siden blevet et verdensfænomen. I sin storhedstid blev striben trykt i 2600 forskellige aviser i 75 forskellige lande, hvor historierne om Søren Brun, Trine, hunden Nuser og alle de andre blev folkeeje på tværs af grænser og kulturer. Herhjemme blev serien trykt første gang i Politiken den 14. juni 1959, hvor den kørte dagligt indtil 2000.

I 1967 skrev komponisten Clark Gesner musicalen ”Du er god nok, Søren Brun” over den elskede tegneserie. Musicalen blev en uventet succes på Broadway og siden er den blevet en af USA’s oftest opførte musicals. Forestillingen er bygget direkte over et utal af Schulz´ klassiske avisstriber der, set i sammenhæng, danner et meget rammende billede af det at være barn.

Teatret Gorgerne var stolte over at kunne præsenterer denne fantastiske, farvestrålende forestilling hvor vi fulgte Søren Brun og alle hans venner i deres kvababbelser, overvejelser, sorger og glæder i en hverdag med lektier, baseball, madglæde og ikke mindst kærlighed. Forestillingen havde 6 medvirkende, akkompagneret af et 5-mands orkester og er en fortrinlig famillieforestilling, der kunne nydes af alle.

 

Tekst, Musik & Historie:

Clark Gesner

Supplerende tekst & musik:

Andrew Lippa

Supplerende historie:

Michael Mayer

Instruktør:

Tom Aarup Larsen

Spilleperiode:

21. - 25. maj 2008 i Teatret Zeppelin på Vesterbro