Tekst & Musik:

Jim Casey

Warren Jacobs

Instruktør:

Heidi Steen Jensen

Spilleperiode:

Marts 1997 i Greve UngdomsCenter

September 1997 i Portalen i Greve

I 1996 tog to unge gymnasiepiger intiativ til at samle en flok teater og musik-interesserede mennesker til at opføre en musical. Det skulle vise sig at blive den første forestilling fra UngdomsCentrets Teatergruppe, som i daglig tale blev kaldt “Gorgerne”.

Som det første projekt valgte man at tage fat på den 50'er inspirerede rock-musical "Grease". Film-versionen af forestillingen med John Travolta & Olivia Newton-John er i dag en moderne klassiker og kun få kan sige sig fri for ikke at kunne flere af de iørefaldende sange.

Der blev arbejdet hårdt og koncentreret i et halvt år, og forestillingen opførtes for første gang i Greve Ungdomscenter i foråret 1997. Det blev en så stor publikum succes, at Portalen i Hundige indvilgede i at lade os opføre "Grease" i deres teatersal, hvor der var ca. 700 pladser. Der var bred enighed om, at skulle man opføre forestillingen på en så stor scene som Portalens, måtte man lave det endnu bedre og endnu flottere. Gruppen blev samlet på ny og startede prøver op i juli 1997. I september gik Gorgerne på Portalens scene for første gang.

Forestillingen blev en stor succes i lokalområdet, og med et, havde Greveegnen sit eget musicalteater med store ambitioner.