← Tilbage til ForestillingerForestillinger.htmlForestillinger.htmlshapeimage_7_link_0

Komponist:

Thorbjørn Egner

Christian Hartmann

Tekstforfatter:

Thorbjørn Egner

Instruktør:

Mikkel Ørsøe

Spilleperiode:

  1. 14.- 18. oktober 2002 og

13. - 18. oktober 2003 i Portalen i Greve

I efterårsferien 2002 slog Gorgerne dørene op i Portalen til familieforestillingen "Dyrene i Hakkebakkeskoven". Gorgerne lavede for første gang børneteater i 2000, nemlig "Folk og Røvere i Kardemommeby", og da chancen bød sig, kastede vi os over en anden af Thorbjørn Egners vidunderlige fortællinger. 

Flere Gorgere havde et personligt forhold til historien. Den var en uvuderlig del af vores egen opvækst, og figurer som Klatremus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og Bamsefar kunne betragtes som gamle venner, der nu genopstod på scenen. Vi havde nu ansvaret for at give historien videre til en ny generation. 

Man kan heller ikke sige "Hakkebakke" uden at tænke på de mange populære sange, som Egner & Hartmann skrev til forestillingen. Gorgernes musicaltalenter måtte nu prøve kræfter med Peberkagebage-sangen, Mikkel Rævs Vise og Bamsefars Fødselsdag. 

"Dyrene i Hakkebakkeskoven" spillede for over 4000 børn og voksne i løbet af ialt ti forestillinger i efterårsferien i henholdsvis 2002 og 2003. Genopsætningen i 2003 bød på på mange af de originale skuespillere, men også en håndfuld nye spændende kræfter. Forestillingen bliver ved med at betage både børn og voksne.