TEATER MED VOKSEVÆRK

Det der i dag er et af Danmarks mest ambitiøse frivillige teatre, startede, som så mange andre teaterensembler, som en god idé hos nogle unge mennesker. De havde hjemsted i Greve UngdomsCenter - et kommunalt Center med aktiviteter for unge under 25 år - og det var her gruppen, som på det tidspunkt ikke havde noget navn, besluttede sig for at danne et teaterhold. I 1996 startede man prøver på 70'ernes hitmusical Grease, der spillede i Undomscenteret i ‘97, men siden fik den populære opsætning mulighed for at spille i Portalen - det store lokale kulturhus - og dermed var grundlaget for et samarbejde lagt.

I de følgende år, med UngdomsCenteret i ryggen satte gruppen  yderligere to store musicals op, lavede børneteater, samt en stor teaterkoncert. Det var også her at navnet Gorgerne kom til, inspireret af de kæmpemæssige fantasimonstre fra Jim Hensons ”Fragglerne”. De stødt voksende teaterproduktioner var meget populære i lokalsamfundet og tiltrak da også opmærksomhed udenfor Greve, hvilket også betød at nye kræfter søgte til Gorgerne for at blive udfordret kreativt.

I 2001 havde Gorgerne fået vokseværk – på alle måder. Gruppen talte en betragtelig mængde af  dygtige sangere og skuespillere og opsætningerne blev stadig større og mere ambitiøse. Samtidig havde flere af de medvirkende efterhånden overskredet aldersgrænsen i ungdomscentret, så man besluttede at prøve at stå på egne ben, og oprettede Teaterforeningen Gorgerne. Der blev valgt en bestyrelse, skrevet vedtægter og målsætningen om at ville fremme kendskabet til musikteater og tage genren alvorligt, blev lagt. Uden kommunal støtte & tilholdsted startede gruppen på en frisk og satte sig for at starte i det små. Det første år gik med at spille børneteater på et meget skrabet budget, men efterhånden som økonomien og foreningen voksede sig stærkere, kunne man igen vende sig mod det man brændte for, nemlig musicalteater af højeste kaliber.

Derfra har Teatret Gorgerne, som vi nu kendes, bevæget sig fremad med stormskridt. Fra at spille fast i Portalen i Greve, har man forsøgt sig på andre scener, stillet sig selv større og større udfordringer, og har aldrig slækket på kravene til kvalitet og niveau. Teatret har fået rygte som et af de få teatre baseret på frivillig arbejdskraft, der tør tage chancer og sætte nye og ukendte musicals op og dermed sætte den kunstneriske ambition forrest. Kulminationen på de mange års arbejde er, uden tvivl, opsætningen af giganthittet “Chess” i Koncertsalen i Tivoli i efteråret 2009 og danmarkspremieren på “Monty Python’s SPAMALOT” på Gladsaxe Teater i 2010. Gorgerne lavede i 2011 sin største produktion nogensinde med “Jesus Christ Superstar - 40-års jubilæumskoncert” i Koncertalen i Tivoli med 100 medvirkende, og fulgte året efter op, med at indtage Det Kgl. Teaters anneksscene Stærekassen, med mandestripsmusicalen "The Full Monty".

De seneste år har vi samarbejdet med spillestedet “Galaksen”, og deres fantastiske teatersal. Det har givet mulighed for at præsentere nye forestillinger, som mange danskere ikke kender til, der i blandt danmarkspremieren på “Legally Blonde - The Musical” og Broadway-hittet “The Drowsy Chaperone”

i 2017 fejrer Teatret Gorgerne 20-års jubilæum, bl.a. med en ny Danmarkspremiere.

SE ALLE VORES TIDLIGERE FORESTILLINGER HER

 
← Tilbage til Om Teatret GorgerneOm_Teatret_Gorgerne.htmlOm_Teatret_Gorgerne.htmlshapeimage_1_link_0

HISTORIE