← Tilbage til ForestillingerForestillinger.htmlForestillinger.htmlshapeimage_6_link_0

Komponist:

Andrew Lloyd Webber

Tekstforfatter:

Tim Rice

Instruktør:

Tom Aarup Larsen

Spilleperiode:

11. - 13. juli 2003 i Biografen i Helsingør

I sommeren 2003 kunne Gorgerne byde velkommen til Andrew Lloyd Webber og Tim Rice's fantastiske og charmerende musical "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat"

Efter at have lavet børneteater og koncerter kunne vi ikke glemme vores musical-rødder, og det kriblede i fingrene for at prøve kræfter med et nyt stykke musikdramatik. Forslagene til, hvad det dog skulle være, var mange, men een titel blev ved med at dukke op.

Gorgerne stiftede første gang bekendtskab med "Joseph..." i 2000, da vi spillede et uddrag fra den til koncerten "Sound of Musicals". Den farvestrålende humørbombe af en musical gik rent ind hos publikum og ikke mindst hos Gorgerne selv. Sange fra forestillingen blev ved med at dukke op ved private lejligheder, og der syntes ingen anden udvej end at lave en komplet teaterkoncert af "Joseph...", som til sidst endte med at blive en rigtig forestilling.

Idéen var at prøve at lave et show, der involverede samtlige medvirkende, næsten uafbrudt stykket igennem, og så gøre det på en mindre og mere intim scene. Ensemblet havde et hav af roller og blev også indimellem en del af scenografien. Man kunne derfor i "Joseph..." opleve at spille f.eks en kamel, eller en stridsvogn af guld. Gorgerne har altid været glade for at lege, og netop dette blev indgangsvinklen til at visualisere værket. Scenegangen i "Joseph..." er i høj grad præget af sjov og ballade. Vi improviserede os frem, for at ende med et resultat, der emmede af energi og løssluppenhed og samtidig viste gruppens store sangglæde. Sangglæden blev bestemt ikke mindre med selskab af et ti-mands orkester. Det blev også hurtigt bestemt at sangene skulle forblive på engelsk, da man, efter vores mening, ikke kunne oversætte Tim Rice's morsomme og intelligente tekster uden at miste meget af humoren.

Med "Joseph" rundede Gorgerne endnu et hjørne. Vi kan nu tilføje "Lloyd Webber-musical" til listen over ting, vi har præsteret som selvstændig forening.