EN FLERE TUSIND ÅR GAMMEL HISTORIE, FORTALT I EN STRIBE TEMMELIG FJOLLEDE SANGE

1. akt

Prologue / Any Dream Will Do:

Fortælleren byder velkommen. Hun beretter om  vigtigheden af at drømme, og påbegynder historien om en særlig drømmer: Joseph.

Jacob and Sons / Joseph`s Coat:

Jacob bor i Canaans land med sine tolv sønner. Joseph er hans yndling, og de andre brødre er meget misundelige. Det bliver kun værre da Joseph får en smuk, farvestrålende jakke af sin far.

Joseph`s Dreams:

Josephs drømme irriterer hans brødre mere end noget andet. Da Joseph tolker sine drømme som et tegn på at han vil blive til noget særligt, bliver det for meget for dem. De beslutter sig for at skille sig af med ham.

Poor, Poor Joseph:

En dag i ørkenen angriber brødrene Joseph, men i stedet for at slå ham ihjel, sælger de ham som slave. Derefter dypper de hans jakke i gedeblod.

One More Angel in Heaven:

Brødrene vender hjem til deres far med nyheden om at hans favoritsøn er blevet dræbt af et vildt dyr.

Potiphar:

I Egypten er Joseph blevet købt af kaptajn Potiphar som synes om ham, og giver ham bedre vilkår en de andre slaver. Potiphars kone har også et godt øje til Joseph, og prøver at forføre ham. Det opdager Potiphar og Joseph kastes i fængsel.

Close Every Door:

Bitter og alene ser Joseph alle sine drømme blive knust.

Go, go, go Joseph:

En dag lukkes en butler og en bager ind i Josephs celle. Begge tjener under Farao, men er faldet i unåde. De har begge haft besynderlige drømme, og beder Joseph om at tyde dem. Drømmene varsler, at butleren vil gå fri, imens bageren vil blive henrettet, og da Joseph igen har opdaget sine talenter for at tyde drømme, er der måske lys forude.


2. akt

A Pharaoh Story:

Egyptens folk plages af besynderlige drømme, selv kongen, Farao, har drømme han ikke forstår. En ung mand med evner for at tyde drømme, kunne komme langt, hvis han da ikke lige sad i fængsel.

Poor, Poor Pharaoh / Song of the King:

Igennem sin løsladte butler hører Farao om en ung drømmetyder i hans fængsel, og Joseph bringes for ham. Kongen forklarer om de køer og det korn der huserer i hans drømme.

Pharaoh`s Dreams Explained:

Joseph tyder drømmene: Egypten går syv gode, og dernæst syv dårlige år i møde, og man har brug for at rationalisere afgrøderne.

Stone the Crows:

Farao er imponeret og gør Joseph ansvarlig for at redde Egypten fra hungersnød. Straks bliver han Faraos højre hånd.

Those Canaan Days:

Imens Egypten trives, er der hungersnød i Canaans land. Josephs brødre har samvittighedskvaler og husker på de gyldne tider - og på Joseph.

The Brothers Come to Egypt / Grovel, Grovel:

De beslutter sig for at drage til Egypten for at tigge mad, og inden længe ligger de for Josephs fødder, men genkender ham ikke. Han beslutter sig for at teste dem, og efter megen bukken og skraben, giver han dem mad.

Who`s the Thief?:

Joseph skjuler dernæst et guldbæger i den yngste bror, Benjamin`s sæk, og anklager ham for tyveri.

Benjamin Calypso:

Brødrene er forfærdede og tager skylden på sig. De fastholder, at Benjamin er uskyldig.

Joseph All the Time:

Efter at have set forandringen i sine brødre, lader Joseph masken falde, og de genforenes med deres tabte bror.

Jacob in Egypt:

Jacob kommer til Egypten og genforenes med sin elskede søn.

Finale: Any Dream Will Do /Give Me My Coloured Coat:

Josephs drømmevarsler er gået i opfyldelse og han kan igen iføre sig den fantastiske farvestrålende jakke, som startede hele hans rejse.

 

HANDLING