DET LILLE SHOW MED DEN LANGE TITEL

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat blev Andrew Lloyd Webbers første musical. I 1965 ledte han efter en tekstforfatter til sine sange og da han modtog et brev fra en hvis Timothy Rice, blev det begyndelsen til et langt samarbejde.

Et par år gik uden at nogen tog særlig notits af deres første samarbejde: en meget traditionel musical med titlen “The Likes of Us”. I 1967 faldt Tim Rice over den bibelske fortælling om drømmetyderen Josef og foreslog det som et muligt forlæg til en musikforestilling. Webbers musikalske fortolkning blev ganske utraditionel – pop, rock, calypso og country ´n western blandede sig med hinanden og dannede, med Rice's vittige tekster, en farvestrålende musikalsk palet. Det var så effektfuldt at Lloyd Webber mange år senere vendte tilbage til de mange stilskift i kæmpehittet ”Starlight Express”. Den første udgave af ”Joseph...” varede bare 15 minutter og blev opført på en lokal skole.

Publikum var begejstrede for det lille show med den lange titel, men selvom flere teateranmeldere roste den, udeblev tilbudene fra de professionelle teatre. Webber og Rice gik i gang med et nyt projekt, endnu en gang med et bibelsk forlæg, nemlig selveste Jesu korsfæstelse i ”Jesus Christ Superstar”.

De forsatte dog arbejdet på ”Joseph...” som i 1970'erne blev skrevet om og sat op på Broadway. Forestillingen blev en kæmpe succes – ligesom ”Jesus Christ Superstar”- og kom til at spille på hele to teatre i Londons West End.

Senere er ”Joseph...” blevet indspillet som Tv-film og har haft flere store stjerner i titelrollen, deriblandt Donny Osmond og 80'er-ikonet Jason Donovan.

I Londons West End trækker forestillingen stadig fulde huse når den sættes op. Senest var forestillingen genstand for realityprogrammet “Any Dream Will Do” hvor en stribe håbefulde “Josephs”, kæmpede om Lloyd Webbers gunst, og dermed titelrollen i den nyeste opsætning.

 

HISTORIK