Tekst, Musik & Historie:

Jonathan Larson

Instruktør:

Tom Aarup Larsen

Spilleperiode:

13. - 15. maj 2005 i Portalen i GreveSiden foreningen blev selvstændig i 2001, havde det været vores ønske at vende tilbage til Portalen. Med den store flotte musicalopsætning RENT gik det ønske i opfyldelse.


Forestillingen var Gorgernes største satsning til dato, og der lå et enormt frivilligt arbejde bag at få RENT op at stå. Med andre ord: RENT havde længe været en af Teatret Gorgernes største ønske-forestillinger. I vores teaterkoncert ”Sound of Musicals” fra 2000, opførte vi seks numre fra forestillingen, og de energiske og iørefaldende sange havde været en del af gruppens repertoire lige siden. Historien om de unge bohemer i New York, hvis liv centrerer sig om deres kunst, dannede en meget stærk parallel til et ensemble som Gorgerne, der bugner af mennesker, som længes efter at udtrykke sig kunstnerisk, men ikke kan leve af det. Det er lysten, der driver værket, og dette var sjældent mere relevant end i en amatørteater-produktion.


Siden august 2004 havde produktionen på RENT været i gang. Fra produktionsplanlægning til at besætte rollerne, fra at indstudere de store kor-numre til at finde intensiteten i en solosang. Vi arbejdede hårdt for at bibeholde det originale rå udtryk, som forestillingen har, og samtidig havde vi eksperimenteret med nye elementer, som, vi syntes, var spændende. Derpå var hele design-fasen gået i gang: scenografi, kostumer, og endelig havde orkesteret indøvet musikken, så vi til sidst kunne samle alle disse elementer i ét samlet udtryk: vores RENT.

RENT står idag som en af teatrets bedst modtagede forestillinger, skønt den kun blev set af ca . 700 mennesker.