EN HISTORIE OM LIV, HIV OG KÆRLIGHED I DE 525.600 MINUTTER DER DANNER ET ÅR

1. akt.

Det er juleaften og Marc Cohen starter sin dokumentarfilm (Stemning #1) om sit eget og bofællens, den AIDS-ramte Rogers, kunsterliv i 90'ernes New York. Marks mor afbryder på telefonsvareren og prøver at overbevise Mark om, at hans nylige kærlighedssammenbrud med performancekunstneren Maureen Johnson kun er for det bedre (Voice Mail#1).


Deres fælles ven Tom Collins ankommer i forslået tilstand til julefesten. Benny, deres tidligere ven og nu ejendomsansvarlig nøjes med at at lægge en telefonbesked, hvori han forklarer at de bliver sat på gaden, såfremt de ikke snart betaler huslejen (Stemning #2).


Tilbage på gaden løber den forslåede Collins ind i den trommespillende Angel Dumott Schunard, som straks tilser Collins' skader (Er du okay, Skat?) og de to fyre udvikler med det samme stærke følelser for hinanden og finder ud af at de begge har AIDS.


Mark forsøger at få Roger med ud fra hjemmets fire vægge (Stemning #3), men Roger er for optaget af at skrive den sidste stor rocksang før han dør (En sang). Han bliver hjemme, men afbrydes pludselig af den unge danser og stofmisbruger, Mimi Marquez, som har forvildet sig op til hans lejlighed i håb om at få tændt sit lys (Tænd min flamme). Til trods for den umiddelbare tiltrækning og kraftige flirt fra Mimi, er Roger tilbageholden.


Joanne Jefferson, Maureen Johnsons nye kæreste, får et opkald fra sine forældre, som er noget fortvivlede over at deres datter situation som scenetekniker for Maureen (Voice Mail #2).


Collins tager Angel med til Marks og Rogers lejlighed, hvor Angel giver den som festlig drag queen og lyser op  i et decembermørket (Idag 4 Jer). Men Benny møder op uden den store juleglædee, men med et forsøg på at overbevise vennerne om at få Maureen til at aflyse sin protest-performance  til fordel for de hjemløse, mod til gengæld at få lov at blive boende i lejligheden (Drenge). Dog uden held.


Mark er nødt til at hjælpe Joanne med ex-kærestens lydudstyr. I en heftig tango får de begge udløb for deres følelser for Maureen (Tango Maureen). Efterfølgende tager Mark med Angel og Collins i AIDS-støttegruppe og dokumentere medlemmernes angst og håb (Liv med HIV).


Mimi dukker atter op hos Roger og forsøger at lokke ham ud i byen (Ud i Nat), men Roger afviser hende med beskeden om at han ikke kan elske og sender hende væk (En Anden Dag). Han fortryder dog hurtigt og beslutter at tage med Mimi til Maureens protestaktion.


Fokus skifter til støttegruppen, hvor de mange medlemmer stimler sammen i håb om at finde troen på at de stadig kan leve med værdighed (Mister jeg..?)


På vej fra støttegruppen overfuses Mark, Collins og Angel af en hjemløs (På Gaden), men i et drømmebillede om at rejse væk og åbne en restaurant (Santa Fe) samler Collins og Angel alle de hjemløse omkring sig og varmer dem med juledrømme. Mark fortsætter til Maureens protestaktion, mens Angel og Collins erklærer deres kærlighed til hinanden (Jeg Varmer Dig).


Joanne forsikrer sig selv og Maureen om at alt er i orden både mellem dem og med protesten (Det’ Okay), mens folk på gaden samles i julesalg, juleglæde og julefrustrationer (Juleklokker).


Maureens performance starter og hun får virkelig sat gang i pøblen (Månen Retur) lige indtil politiet ankommer og spreder demonstrationen, mens Mark filmer det hele.

De 7 venner samles på Life Café, hvor de løber ind i Benny. Hvad der starter som en provokation fra Benny, ender i en stor fejring af bohéme-livet (La Vie Bohéme A). Da det pludselig bliver tid til at indtage AIDS-medicinen, tager også Mimi medicinen frem og Roger finder dermed ud af at de lider samme skæbne (Jeg må Sig’ Dig). For første gang taler de frit til hinanden og kærligheden spirer så småt. Festen fortsætter og julen er fantastisk (La Vie Bohéme B).
2. akt.

Forestillingen fortsætter nytårsaften og løber over et år. Hele scenen er fyldt med vennerne og ensemblet i en hyldest alle kærlighedens årstider og nuancer (Kærlighedstid).


Mimi, Mark og Roger forsøger at bryde tilbage ind i deres lejlighed, som Benny har fået låst af efter Maureens protestaktion. Alting synes at gå den rigtige vej og alle er i højt humør (Glædeligt Nytår A). Også for Mark starter året med en glædelig nyhed, da Buzzline tilbyder Mark et job efter at have set hans dokumentarfilm fra juleaftens begivenheder (Voice Mail #3), han er dog ikke klare til at opgive sin sjæl til djævelen.


Det hele ændrer sig dog, da Benny dukker op og kaster skår i glæden ved at udlevere Mimis fortid. Et skænderi opstår mellem vennerne (Glædeligt Nytår B) og selv om gemytterne falder til ro, forsvinder en trist Mimi og søger trøst hos sin narkohandler.


Maureens og Joannes falder langsomt fra hinanden. Og på Valentine's Day kulminerer det i et stort skænderi, da Joanne ikke længere vil finde sig i Maureen evindelige flirten (Tag mig eller Forlad mig). Endnu en gang mindes alle om kærlighedens op- og nedture (Kærlighedstid Reprise).


Angels helbred bliver pludseligt hurtigt forværret, Mimi kan ikke styre sin stofafhængighed, Roger er svært jaloux og Maureen og Joanne skændes konstant (Hvis Du Går). Buzzline forsøger stadig at engagere Mark (Voice Mail #4).


I et seksuelt baseret drømmesyn (Nærhed) udstilles alle vennernes problemer, for til sidst at ende tragisk med Angels død. Vennerne mødes ved begravelsen (Jeg Varmer Dig Reprise), men heller ikke her kan de skjule deres indbyrdes stridigheder og Roger beslutter at forlade Mimi og rejse væk med sin guitar (Halloween).


Mark og Roger skændes forud for Rogers afsked. Mark beskylder ham for at flygte fra sig selv og fra Mimi. Mimi overhører det hele og tager et tårevædet farvel med Roger (Farvel Skat).


Mark og Benny forsøger at overtale Mimi til at tage afvænningsklinik, men Mimi stikker af. Benny hjælper Collins med betalingen for Angels begravelse og de tre tilbageværende fyre får genoplivet venskabet over en øl.


Roger savner Mimi og beslutter sig for at vende tilbage til New York den efterfølgende jul. I lejligheden finder han tilbage til Mark (som er ved gøre klar til en ny dokumentarfilm) og deres venskab, samt visheden om at man kun kan måle og veje sig selv i forhold til de ting og de mennesker man elsker (Det Du Har).


Forældrene er urolige, da de ikke hører fra deres sønner (Voice Mail #5). Roger som endelig har fundet sin rocksang er bekymret, da han ikke kan finde Mimi i New York. Pludselig dukker Maureen og Joanne op med en næsten livløs Mimi. Roger tager hende i sin arme og med en sidste kræftanstrengelse fortæller Mimi at hun elsker ham (Finale A) og han hende (Dit Blik). Mimi lukker sine øjne og Roger falder sammen i sorg. Men oludselig vender varmen tilbage i Mimis krop og hun åbner på ny øjnene og forklarer at hun mødte Angel, som sagde at det ikke var tid for hende endnu. Vennerne samles igen og finder atter ny mening med livet (Finale B).


 

HANDLING