I 2000 lavede Gorgerne sin første store musicalkoncert, med uddrag af sange fra 7 forskellige forestillinger: "Les Misérables", "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", "Chess", "Atlantis", "Jekyll and Hyde", "South Park - Bigger, Longer and Uncut" og "Rent".

Idéen til showet opstod i foråret 2000, hvor jagten efter nyt materiale bar gået ind, meget at det mest populære musical-musik, var ikke frigivet til dramatisk fortolkning for “amatører”. Gorgerne var ærgerlige over at stå med så store musikalske ambitioner og så få at vide at intet kunne lade sig gøre. Beslutningen blev at vi i stedet samlede en buket, plukket af de forestillinger vi elskede eller havde opført - lige fra klassikere som Les Miserables til nye fjollede tiltag som “South Park” - og så fremfører dem som en koncert. Musikken trådte i forgrunden og det dramatiske i baggrunden - og dermed var der ikke tale en decideret forestilling. Sound of Musicals var i ordets bogstavligste forstand -  et show.

Vi gik desuden i studiet for at indspille vores første CD. Allerede fra Gorgernes begyndelse har der eksisteret et ønske om at lave en indspilning af sangene fra sæsonens forestilling. For det første fordi publikum altid har klaget over at de ikke kunne tage oplevelsen med hjem, og for det andet fordi Gorgernes mange talenter fortjener at blive foreviget. Gorgernes debut-cd blev "Sound of Musicals".


"Sound og Musicals" skal betragtes som et dybere indblik i musicalgenren, men også som en ønskeseddel over, hvad Gorgerne kunne tænke sig at arbejde med i fremtiden.

 
 
 

Tekst & musik:

Diverse kunstnere

Korleder:

Ditte Meisler

Korinstruktør:

Tom Aarup Larsen

Instruktør:

Heidi Steen Jensen & Marianne Bie

Spilleperiode:

10. - 13. november 2000, samt

26. - 27. januar 2001 i Portalen i Greve