I 2011 fejrer musikteatret en af mine helt store milepæle: 40-året for Andrew Lloyd Webber og Tim Rices' udødelige rockopera JESUS CHRIST SUPERSTAR.

Udover at have betaget mennesker verden over med sine iørefaldende sange, står værket i dag som et af de vigtigste indenfor den moderne musicalgenre. En genre der i slutningen af 60‘erne ikke havde for vane at beskæftige sig med alvorlige emner  - og slet ikke noget så kontroversielt som Jesus. Først udsendtes det storsælgende konceptalbum og på baggrund af succesen forberedte man Broadway-premieren på forestillingen, hvilket sendte chockbølger igennem det religiøse verdenssamfund og blev mødt med massive protester fra den ene kristne organisation efter den anden. Aldrig før havde en teaterforestilling skab en så stor global furore. Webber og Rice modtog dødstrusler og teatre blev sat i brand og alt i alt er det et mirakel at forestillingen overhovedet nåede scenen i 1971 og ikke mindst, blev en succes. Dermed var vejen banet for musicalklassikere som ”Les Misérables”, ”Evita”, ”Rent” og ”Chess” og musikteatret ændret for altid.


Sådan en begivenhed skullel ikke gå ubemærket hen og Teatret Gorgerne stod i spidsen for en storslået hyldest til JESUS CHRIST SUPERSTAR. I Koncertsalen i Tivoli opførtes en storslået teaterkoncert med op imod 100 medvirkende. En dramatisk, visuel og ikke mindst auditiv tour de force for alle musicalfans.

 

Tekst:

Tim Rice

Musik:

Andrew Lloyd Webber

Instruktør:

Pierre Westerdahl

Spilleperiode:

23. & 24. september 2011

i Koncertsalen i Tivoli