forside

Til dig der enten elsker eller hader musicals

 
 

EN HYLENDE SKÆG MUSICAL OM EN VIRKELIG, VIRKELIG DÅRLIG MUSICAL.

Teatret Gorgerne opførte i november 2016, et af de bedste stykker musical-komik i dette årtusinde. En forestilling som har vundet utallige priser - ikke mindst for sit geniale manuskript.  Det var en kæmpe satsning, for den danske teaterpublik er ikke vandt til at købe billetter til forestillinger de ikke kender i forvejden - end sige, kan udtale titlen på. Ikke desto mindre belv “THE DROWSY CHAPERONE” en af vores mest mindeværdige forestillinger - 22 mands cast, 13-mands jazzorkester og enorme mængder sminke, da en del af handlingen foresgik i sort/hvid.

Handlige er svær at forklare, men den handler om.... en LP. Siden du er på internettet kan du sikkert ung nok til ikke at kunne huske disse runde tingester, men man brugte dem til at optage og afspille musik i gamle dage - ikke mindst de store klassiske Broadway-musicals fra 30‘erne og 40‘erne. Hvis du forestiller dig din iPod, bare større, tyndere og med ridser og hakker - og hele 30 minutters spilletid, pr. side.

Denne LP ejes af en mand i en stol – vores fortæller - der beslutter sig for at dele sin yndlings-musical med os:

“THE DROWSY CHAPERONE”, indspillet i 1928 og med datidens glemte stjerner, klichefuld handlig og masser af politisk ukorrekthed. Vi møder bl.a. en steppende brudgom, en glemsom gammel dame, verdens dummeste blondine, en frastødende latinoelsker, to gangstere forklædt som bagere og naturligvis en temmelig fordrukken, og dermed døsig anstandsdame. Og vi kan heller ikke udlukke at der er hakker i pladen

 

Tekst & Musik af

Lisa Lambert & Greg Morrison


Manuskript af

Bob Martin & Don McKellar


Produceret på Broadway af

Kevin McCullum, Roy Miller,

Bob Boyett,

Stephanie McClelland,

Barbara Freitag & Jill Furman


Dansk oversættelse af

Mads Æbeløe & Thomas Bay
 
 

Er du i tvivl om

er noget for dig?

Find ud af det i

DEN STORE DROWSY TEST