6 MÆND MED INTET AT TABE – ANDET END DERES TØJ


1. akt.

Sheffield, en af Englands mest produktive industribyer, i hvert fald indtil de største fabrikker blev lukket. Denne aften er der røre i andedammen, da en flok professionelle strippere gæster den lokale natklub. Alle byens kvinder, som til dagligt er dem, der står for de små familiers indkomst, er troppet op. (Overture).


En flok tidligere ansatte på stålværket er samlet for at inkassere deres understøttelse. Jerry er fraskilt og småkriminel, hans bedste ven Dave er for tyk og under tøflen derhjemme, og alle sammen er de gået arbejdsløse i halvandet år. (Skrot).


Efter at have sendt sin søn Nathan hjem til sin mor, bliver Jerry enig med sig selv om at Dave bør finde sin kone Georgie på natklubben og få hende væk fra de strippere. Jerry og Dave kravler ind ad vinduet på herretoilettet, men til deres overraskelse strømmer det ind med piger på natklubben, og de må gemme sig, imens pigerne, med Georgie i spidsen, overtager deres domæne for en aften. (Kvinderne Styrer).


Fra deres gemmested på toilettet overhører Jerry og Dave en samtale imellem Georgie og Pam, Jerrys ekskone. Georgie er træt af, at der aldrig sker noget intimt på hjemmefronten. Da pigerne er gået, møder de lamslåede mænd stripperen Keno, og det møde giver Jerry en genial idé – De kunne blive strippere ligesom Keno – bare bedre. Dave afviser ham blankt, men Jerry er fast besluttet (Mand).


Dagen efter konfronterer Jerry sin ekskone Pam med papirer angående forældreretten til Nathan. Pam mener, at deres søn ville være bedre tjent med at bo fast hos hende og hendes nye kæreste, Teddy. Jerry er langt fra enig.


Jerry tror stadig på sin plan om at tjene hurtige penge på at lave et stripshow med “rigtige mænd”, og han er gået i træning sammen med Nathan og Dave. Uden for byen finder de Malcolm, der er nattevagt på den tidligere fabrik, og som har besluttet sig for at begå selvmord.  De får talt ham fra det (En Fucking Kæmpe Sten). Malcolm slutter sig til stripperteamet, men siger intet til sin mor som han bor sammen med.


På byens lokale danseskole er Jerry og drengene nu på jagt efter en, der kan lære dem at danse. Valget falder på Harold – en tidligere leder på fabrikken, men nu også arbejdsløs – som gerne vil holde skjult for sin kone Vicki, at han er blevet fyret. Drengene lover at holde tæt, hvis han hjælper dem, og Vicky får lov til at blive i den tro, at hun har det perfekte liv. (Mit Liv med Harold).


Nu skal der holdes stripperaudition. På den lukkede fabrik kommer den ene triste arbejdsløse efter den anden til optagelsesprøve – deriblandt “Horse” – en lidt for gammel fyr med fortid som playboy på dansegulvene (En Rigtig Mand). Han slutter sig til gruppen, og det samme gør den unge Ethan, selv om han hverken kan synge eller danse. Til gengæld er han virkelig godt udstyret.


I en sen nattetime ligger Dave og funderer over sit dårlige selvværd og fremmedgørelsen til sin kone. Det samme gør Harold, der frygter at Vicki skal opdage, at de er ved at gå bankerot. (Du er mit liv).


Efter megen modstand slutter Dave sig endelig til stripperensemblet, som nu tæller Ethan, Horse, Harold, Malcolm og Jerry. De får hjælp af den pensionerede pianist, Jeanett, som bare er glad for endelig at spille et nyt job og første øvegang kan begynde. Efter kort tid er Harold ved at gå ud af sit gode skind over at skulle undervise dem, men Jerry får motiveret dem, ved at de skal tænke koreografien som en fodboldkamp. (David Beckhams Bold).2. akt

Prøverne fortsætter, men usikkerheden har sat sig i flokken. Jeanett prøver at inspirere dem med historier fra sin fortid (Jeanetts Showbiz Nummer), men lige lidt hjælper det. Jerry skal også levere et økonomisk forskud på natklubben som de skal optræde I og sætter sig for at skaffe pengene.


Han går til Pam, som han plejer, og skruer op for charmen, men denne gang går den ikke. Det hjælper heller ikke, at Jerrys periodiske kæreste Estelle får blandet sig i samtalen, og i sidste ende mangler Jerry stadig 1000 pund.


Efter afslag om betalingsudsætning fra natklubejeren Tony, mister Jerry modet, ind til hans søn Nathan giver ham en konvolut med sin børneopsparing. Jerry tager modvilligt imod pengene (Regnen Mod Ruden).


Efter der er kommet ny vagt på fabrikken, må holdet nu øve hjemme hos Harold, meget imod hans vilje. De skal for første gang prøve at smide tøjet over for hinanden, og den nervøse snak falder derfor på skønhedsidealer blandt kvinder. Det hele fører til en skræmt forsamling af mænd, der gruer for, hvad kvinderne mon kan finde af fejl ved dem under showet (Hot). Da to inkassomænd dukker op for at hente Harolds tv og solarium, ender de med at blive jaget på flugt af 6 halvnøgne mænd. Dave har det dog stadig svært med sit udseende og overvejer at springe fra.


Det er blevet tid til generalprøven og alle er nervøse, ikke mindst Horse der er bange for, at han ikke kan leve op til sit ry og øgenavn. Jerry dukker op og fortæller, at Dave er sprunget fra for at tage et job som sikkerhedsvagt, og at de sagtens kan klare sig uden ham. Med hjælp fra Nathan og Jeanett afprøver femkløveret deres dans for den lokale pensionistklub, men bliver afbrudt da politiet pludselig dukker op og anholder dem for blufærdighedskrænkelse. Malcolm og Ethan er imidlertid sluppet væk og gemmer sig på Malcolms værelse, men hvad der kunne have været et intimt øjeblik, bliver til rædsel over Malcolms mor, der er faldet om.


På Politistationen bliver Nathan hentet af Pam, som er rasende og forbyder Jerry at se sin søn fremover. (Mand – reprise) Drengene mødes til Malcolms mors begravelse – også Dave. Malcolm finder nu støtte i Ethan (Du Går Med Mig).


Efter begravelsen render drengene på en flok piger, der ikke er videre imponerede over den kommende søndags stripshow, men Jerry erklærer til de andres store overraskelse, at de vil lave en “Full Monty” og smide hver en trævl. Pigerne overgiver sig og køber billetter. Dave dukker op, men de tidligere to bedste venner har ikke længere noget at snakke om.


Da Harold kommer hjem, er inkassomændene tilbage, og Vicki får endelig sandheden at vide. Hun tilgiver han til slut. Hjemme hos Dave er Georgie ved at pakke sine ting, da hun har fundet en g-streng i huset, og Dave må krybe til korset og fortælle, at det er hans – han var stripper, men kunne ikke alligevel. Georgie synes, at han burde gennemføre det. (Du er mit liv – reprise).


Premieredagen er kommet, og der er stor aktivitet backstage. Dave dukker op for at strippe med, og nu er det Jerry, der har fået kolde fødder. Når det kommer til stykket, kan han så gå på scenen og smide kludene? Han springer fra, og drengene må gå på scenen uden ham. (Let it Go).


Det bliver op til Jerrys søn, Nathan, at få sparket sin far ud på scenen og vise verden, at han ikke er den taber, de alle sammen synes, han er.

 

HANDLING