HANDLING

 

VELKOMMEN TIL URINETOWN...  JEG MENER NATURLIGVIS IKKE STEDET, MEN MUSICALEN...

1. akt

Vi befinder os i en storby i en ikke alt for fjern fortid. Folk står i kø foran Offentligt Toilet nr. 9. (Ouverture) Bestyrerinden af toilettet, Mrs. Pennywise og hendes assistent Bobby Strong, ekspederer de fattige i toiletkøen, alt i mens Overbetjent Lockstock og den fattige pige, Lille Sally, fortæller publikum, hvordan vandmanglen har gjort private toiletter ulovlige, og at der nu opkræves tårnhøje afgifter for toiletbesøg. Alle, der modsætter sig loven, sendes til det mystiske Urinetown, hvorfra ingen vender tilbage (Urinetown). Da Bobby Strongs far, Gamle Strong, ikke kan betale, forsøger han at overtale Mrs. Pennywise til at lukke ham gratis ind på toilettet. Hun bliver rasende og afviser ham blankt (At Sku’ Tisse Har Sin Pris). Gamle Strong kan ikke holde sig og må til sidst lade sit vand på gaden. Han bliver straks anholdt af Overbetjent Lockstock og Betjent Barrel, som tager ham med til Urinetown (At Sku’ Tisse Har Sin Pris – Reprise).
I den anden ende af byen, taler den korrupte Senator Fipp med Caldwell B. Cladwell, som er direktør for UrinProfit A/S, det firma, som administrer de offentlige toiletter i byen. Deres samtale afbrydes af Mr. Cladwells datter, Hope, som netop er vendt hjem fra Det Dyreste Universitet i Hele Verden. Hun bliver budt velkommen af personalet (Mr. Cladwell).

I byens gader mødes Lockstock og Barrel efter at have sendt dagens lovbrydere til Urinetown (Strømersangen). Bobby og Hope, som ellers kun har truffet hinanden flygtigt, mødes på gaden. Bobby er fortvivlet over at have mistet sin far, men Hope forklarer ham, at han bare skal lade sit hjerte vise vejen (Hjertet Viser Dig Vej)

Da Senator Fipp næste dag annoncerer forhøjelsen af toiletafgifterne for befolkningen, bliver det for meget for Bobby. Han nægter at følge Mrs. Pennywises ordrer og sammen med de fattige, overtager han kontrollen med Offentligt Toilet nr. 9 (Se Mod Sky).

Mr. Cladwell beslutter sig for at slå ned på oprørerne med hård hånd, men da Hope finder ud af, at hendes nyfundne kærlighed Bobby er leder af revolutionen, forsøger hun at tale sin far til fornuft.  Mr. Cladwell fortæller Hope, at den eneste måde at overleve i denne verden på, er at sætte hårdt mod hårdt (Vær Ingen Hare).

De fattige har kontrollen med det offentlige toilet, og tisser gratis, indtil Mr. Cladwell og hans følge tropper op for at knuse oprøret. Med ryggen mod muren, bliver Bobby og Hope enige om, at den eneste måde, hvorpå de fattige kan slippe derfra med livet i behold, er, hvis Bobby tager Hope som gidsel. (Finale).

2. akt

På et hemmeligt skjulested gemmer de fattige sin med Hope imens Bobby, sammen med sin mor, Mrs. Strong, holder øje med overmagten oppe på gaden. Mr. Cladwell sætter alle kræfter ind for at få Hope tilbage og slå oprøret ned. (Hvad Er Urinetown?). Ventetiden bliver hurtigt for meget for de fattige gidseltagere, som beslutter sig for at slå Hope ihjel (Gok Den Pige). De bliver afbrudt af Bobby, som overbeviser dem om, at den eneste vej til en bedre verden, er gennem frihed og glæde (Flyv Frihed Flyv). Meget overraskende dukker Mrs. Pennywise op i kloakken med budskabet om, at Mr. Cladwell ønsker at forhandle med Bobby. Bobby indvilliger og tager afsked med Hope (Hjertet Viser Dig Vej – Reprise).

I UrinProfit A/S’s hovedkvarter, forsøger Mr. Cladwell at bestikke Bobby til at stoppe oprøret. Bobby afslår tilbuddet og bliver straks taget til fange på Cladwells ordrer. (Hvorfor Lyttede Jeg Til Ham).

Lille Sally vender tilbage med dårlige nyheder. Hun beretter, at hun har set Bobby blive smidt ud fra en høj bygning og fortæller de fattige hans sidste ord (Sig Hun Var Dejlig). De fattige går i panik, nu da de står uden anfører, men afbrydes af Mrs. Pennywise. Hun befrier Hope, som overtaler de fattige til at følge med hende til Mr. Cladwells hovedkontor, for at stoppe hendes fars onde gerninger en gang for alle. (Vi Er Ligeglade).

Det lykkes Hope og oprørerne at trænge ind i Mr. Cladwells hovedkvarter (Vi Er Ligeglade - reprise), og Hope dømmer sin far til den samme skæbne som så mange andre. Han bliver sendt til Urinetown, og Hope overtager kontrollen med byen og toiletterne. (Jeg Ser En Flod). Alting ser ud til at ende lykkeligt – eller gør det? (Finale).