Audition til GUYS AND DOLLS

28. feb 2022

Teatret Gorgerne søger dygtige skuespillere, sangere og dansere til vores 25-års jubilæumsforestilling: GUYS AND DOLLS.

Du kan nu blive en del af Teatret Gorgernes ambitiøse hold af performere, når vi kaster os ud i at skabe en helt ny og frisk version af broadwayhittet GUYS AND DOLLS, der vil begejstre et moderne publikum anno 2022. Vi søger medvirkende til både navngivne roller og til ensemblet. Forestillingen instrueres af Pierre Westerdahl og har premiere d. 8. november 2022. Medvirken i forestillingen er ulønnet.

Vi afholder auditions

9. – 10. april i Kulturhuset Kilden, Nygårds Plads 31, 2605 Brøndby.

Der vil være callbacks d. 16. – 17. april.

Er du interesseret i at blive en del af holdet, kan du læse mere om audition og tilmelde dig ved at udfylde auditionskemaet.

Sidste frist: 1. april 2022

AUDITIONINFO

På auditiondagen skal du synge en af sangene fra listen herunder. Derudover vil der blive indstuderet en koreografi, som I skal fremføre for panelet i hold. Sørg for at være klædt i egnet dansetøj+sko. Der er kun begrænset mulighed for omklædning på stedet.

Hvis du skal til callback, sender vi dig de spillescener og sange fra forestillingen, som du skal forberede.
Du kan blive bedt om at læse og synge på flere eller andre roller, end den du har søgt eller forberedt dig på, så vær ærlig overfor dig selv – og os – når du udfylder tilmeldingsskemaet. Husk også at angive, om du er interesseret i at være ensemble, eller du går du kun efter en rolle.

Auditionpanelet består af:
Pierre Westerdahl, instruktør
Esben Frank, sanginstruktør/korleder
Lasse Mathias Holm-Jensen, koreograf

AUDITIONSANGE

HERRER:
Luck Be A Lady
I’ve Never Been In Love Before (Skys del)
My Time Of Day
Sit Down, You’re Rockin’ The Boat
Guys And Dolls
More I Cannot Wish You

DAMER:
If I Were A Bell
I’ve Never Been In Love Before (Sarahs del)
Adelaide’s Lament
Take Back Your Mink
A Bushel And A Peg

Hvis du kun søger ensemble, er du også velkommen til at vælge en anden sang i samme stil som forestillingen. I så fald skal du selv medbringe noder i den rigtige toneart til audition.

Til callback vil du blive bedt om at forberede én eller flere af ovenstående.

OM FORESTILLINGEN

GUYS AND DOLLS havde premiere i 1950, hvor den blev en enorm publikumssucces og vandt et hav af priser, bl.a. en Tony for bedste musical. Frank Loessers fængende bigbandsange blev hurtigt til evergreens, og filmversionen fra 1955 havde Marlon Brando og Frank Sinatra i hovedrollerne.

De sidste 70 år har den kørt kontinuerligt på teaterscener verden over og har gentagne gange slået rekorder og vundet nye priser for genopsætninger. Sange fra forestillingen, heriblandt ”Luck Be a Lady” og titelnummeret ”Guys And Dolls”, var en fast del af repertoiret hos The Rat Pack og er blevet indspillet af kunstnere som Barbara Streisand, Bing Crosby, Paul McCartney og Ella Fitzgerald.

I Teatret Gorgernes opsætning er der masser af udfordringer: En handling, der foregår i 1930’ernes New York med svindlere, showgirls og storspillere, og pakket ind i højt tempo og et kæmpe swingorkester.

Vi glæder os til at gå old school, men samtidig præsentere en helt ny og frisk version af GUYS AND DOLLS, der vil begejstre et publikum i 2022.

ROLLER

Sky Masterson – mand, spillealder: 30-40, baryton (B2-E4)
Storspiller som tilsyneladende aldrig løber tør for held. Han er spontan og lidt utilregnelig, og overrasker sig selv, da han forelsker sig i den mest usandsynlige af alle kvinder. Elskværdig, smart, flot.

Sarah Brown – kvinde, spillealder: 20-30, sopran (B3-G5)
Køn, klar-øjet kvinde, som tjener som sergent i den lokale missionsforening. Hun tror fuldt og fast på sin noble sag og ønsker at omvende de gamblende syndere. Forelsker sig uventet i Sky hen ad vejen. Hun er stram og sippet, men slipper hæmningerne med tiden.

Frøken Adelaide – kvinde, spillealder: 35-45, alt (A3-E5)
Nathans forlovede og stjerne på natklubben Hot Box. Hun elsker Nathan mere end noget andet og ønsker sig desperat at blive gift med ham. Køn, åbenhjertig og stædig.

Nathan Detroit – mand, spillealder: 40-50, baryton (D3-F4)
Godhjertet gambler og arrangør af terningespil. Han elsker Adelaide, men kan ikke opgive sin gamblerlivsstil. Udspekuleret men fattig, og har aldrig kunnet få succes.

Fint-Fint Johnson – mand, spillealder: 30-45, tenor (D3-B4)
Som navnet antyder er han den flinkeste og muntreste i gamblerslænget. Humørfyldt og lidt naiv, men oprigtig og god nok på bunden. Nathans loyale ven og lakaj.

Benny Southstreet – mand, spillealder: 30-45, baryton (D3-G4)
Gambler og Nathan’s højre hånd. Smart og glat som en ål, konstant på udkik efter ’forretninger’, men altid med øje for hvad han tror er i Nathans interesse.

Arvide Abernathy – mand, spillealder: 50-70, baryton (D3-F4)
Spiller stortromme og bækkener i missionsorkestret. Han er Sarahs bedstefar, klog og rar og ønsker hende kun det bedste.

Harry The Horse – mand, spillealder: 35-55, baryton (F2-G4)
Svindler og gambler. Han er en barsk fyr med penge som sin drivkraft. Tager Big Jule med til Nathans terningespil og hjælper ham med at snyde, men er også en mand der holder ord i hasardverdenen.

Big Jule – mand, spillealder: 30-50, baryton (F2-G4)
Storspiller fra Chicago. Anvender en pistol og sit eget sæt snydeterninger til at sørge for, at han aldrig taber. Ikke så klog…

General Matilda B. Cartwright – kvinde, spillealder: 45-65, mezzosopran)
Den regionale leder af Frels-en-Sjæl-missionen. Matilda er autoritativ af nødvendighed men motiveret af godgørenhed. Hun taber hæmningerne i Sit Down Your Rockin’ the Boat.

Politiassistent Brannigan (mand, spillealder: 40-55, talerolle)
Betjent som er på sporet af Nathans illegale terningespil og er fast besluttet på at fange ham. En barsk, nøgtern karakter.

Ensemble (mænd & kvinder, div. aldre, bør være stærke sangere og dansere)
Turister, missionsorkestret (Agatha, Calvin, Martha), gamblere (Liver Lips Louie, Angie The Ox, Rusty Charlie), Hot Box-piger, tjenere, cubanske dansere.

**Karakterernes alder er vejledende**
**Alle etniciteter er velkomne til audition**