Titel: Footloose – The musical
Musik: Tom Snow
Tekst: Dean Pitchford
Instruktør: Katrine Skjoldelev
Spilleperiode: 10.-14. november 2015
Spillested: Galaksen

Årets dansebrag baseret på filmen fra 1984 med Kevin Bacon er fyldt med hits som Holding Out For A Hero og titelnummeret Footloose.

Historien om Beaumont, den lille amerikanske by, hvor rytmisk musik og dans var forbudt, vandt genklang hos teenagere verden over, og mon ikke der stadig ligger en del slidte VHS-bånd med filmen rundt omkring i folks gemmer.

Forestillingen gav mulighed for at opleve historien på en ny og lyslevende måde – live på Galaksens scene med et veloplagt cast og 10-mands orkester.

Publikum heppede på hovedrollen Ren, grinte af Willard og dansede med på klassikere som Let’s Hear it for the Boy, Holding Out for a Hero, The Girl Gets Around og ikke mindst titelnummeret Footloose.

Footloose – The Musical blev nomineret til “Årets Musikforestilling/Musical” hos cphculture.dk – og vores dygtige hovedrolle som Ren McCormack, spillet af Jonathan Stahlschmidt, blev nomineret som “Årets Danser”.

Vi takker for anerkendelsen og det meget fornemme selskab af udelukkende professionelle opsætninger, vi blev nomineret blandt.

Billeder

Foto: Lars Lind Poulsen

SKUESPILLERE

Ren McCormack: Jonathan Stahlschmidt

Ariel Moore: Louise Gade

Pastor Shaw Moore: Tom Aarup Larsen

Vi Moore: Rikke Osvang Aarup

Rusty: Marie Louise Hansen

Willard Hewitt:  Mathias Lakshøj-Hansen

Urleen: Rikke Frigast Jakobsen

Wendy-jo: Anne-Maja Pedersen

Chuck Cranston: Anders Gjesing

Ethel McCormack:  Ditte Legard Corneliussen

Onkel Wes: Brian Møller-Larsen

Moster Lulu: Nanna Højholt

Rektor Clark: Jacob Christian Hansen

Coach Dunbar: John Holmgren Brohammer

Eleanor: Nina Kragh

Betty Blast: Pernille Pommergaard

Lyle: Morten Christensen

Travis: Dennis Benson

Cowboy Bob: Julian Thiesgaard Kellerman

Ensemble:

Sarah Steen Jönsson

Michelle Svorin

Camilla Schrøder

Nanna Rossen

Ida Louise Kvist

Tilde Gaardboe

Kate Rasmussen

Helena Hellberg

Mark Lenskjær

Simon Falk

 

ORKESTER

Kapelmester/Percussion: Andreas Vetö

Saxofon/Klarinet/Fløjte: Morten Bruun

Keyboard I: Jesper Frank Christensen

Keyboard II: Kristian Jørgensen

Guitar I: Thomas Maintz

Guitar II: Morten Kargaard

Bas: Jonathan Wøhlk-Christensen

Trommer: Danni Holm Jensen

PRODUKTION

Instruktør: Katrine Skjoldelev

Koreograf: Nanna Kampp Villumsen

Korleder: Sarah Forchhammer

Kapelmester: Andreas Saldern Hintze Vetö

Produktionsledelse: Morten J. S. Christensen & Sarah Steen Jönsson

Produktionsassistent: Niklas Dietz

Lyd: Frederik Rosenkjær

Lys: Michael Holst

Scenografi & Byggeansvarlig: Anders Bøttger

Kostumer: Sara Forghani

Koreografikonsulent: Rie Simonsen

Dansekaptajn: Rikke Frigast Jakobsen

Forestillingsleder: Niklas Dietz

Sceneteknikere: Tine Raabjerg & Jesper Juhl

Mikroportassistenter: Daniel Villy Petersen & Lea Massé

Følgespots: Oliver Parker, Susana Valenzuela & Oskar G. Bidstrup

Lysassistent: Diana Rasmussen

Pr: Tom Aarup Larsen, Sofie Becker, Katrine Fenger,Brian Møller-Larsen & Michelle Svorin Kristensen

Forestillingsfotos: Lars Lind Poulsen

Portrætter: Tom Aarup Larsen & Jacob Christian Hansen

Plakat, video, web & program: Tom Aarup Larsen

Musik: Tom Snow

Tekst: Dean Pitchford

Bearbejdet til scenen af Tom Snow & Dean Pitchford

Yderligere sange af Eric Carmen, Sammy Hagar, Kenny Loggins & Jim Steinman

Oversat og bearbejdet af Helle Jonesco & Katrine Skjoldelev

Denne amatørproduktion er lavet efter aftale med R&H Theatricals Europe

Anne Rasmussen

Lissy Larsen

Bent Jensen

Lars Sørensen

Karina Bech

Kim Jönsson

Tobias Henriksen

Kristoffer Nyrup

Henrik Lindemann

Christian Berg

Michael Jenne

AB-scene Design

Blackburst Lydteknik

Powerstage

STU Brøndby

Roskilde Musiske Skole

Produktionshøjskolen i Brøndby

Reaktioner

FOOTLOOSE – THE MUSICAL – Anmeldelse

★★★★★

FOOTLOOSE var navnet på en ganske populær ungdomsfilm i starten af 80erne, der gjorde Kevin Bacon til stjerne og som havde et i sin samtid ret populært soundtrack. En genindspilning for nogle år siden faldt helt til jorden, men bedre gik det heldigvis med musicaludgaven af originalen i en sceneversion. På Galaksen i Værløse kan man således opleve en overrumplende medrivende forestliling med titlen FOOTLOOSE – THE MUSICAL, som Teatret Gorgerne står bag. Gorgerne har forlængst udvisket grænserne mellem amatører og professionelle, og sidste år hentede de sig en forrygende succes med “Legally Blonde” i Pierre Westerdahls iscenesættelse. Men spørgsmålet er, om FOOTLOOSE – THE MUSICAL ikke er deres hidtil største bedrift?

Instruktøren Katrine Skjoldelev søger i al fald for et dynamisk tempo, men finder også ro i spillescenerne til at opnå den nødvendige psykologiske dybde, som også denne musical har brug for. Skjoldelev har selv oversat sammen med Helle Jonesco – og det har de gjort på en herlig moderne facon, der også kommer nutidens unge i møde. Diskussionen om, hvorvidt biblens ord skal tages bogstaveligt, virker desuden stadig relevant.

Men i sidste ende står og falder FOOTLOOSE – THE MUSICAL med ensemblet. Og da samtlige roller synes rigtigt besat, får vi lidt af en fest fra start til slut. Med rollen som den pæne rebel Ren placerer Jonathan Stahlschmidt sig som et af vor mest lovende musicalnavne og afgjort den flotteste. Louise Gade tilfører præstedatteren temperament og sex og Mathias Lakshøj-Hansen både sjov og charmende som vennen Rens ven Willard. Tom Aarup Larsen og Rikke Osvang Aarup er kære og velsyngende som præsteparret og Jacob Christian Hansen spiller rektor Clark med en værdighed, der aldrig bliver karrikeret. 

Men også Marie Louise Hansen, Anders Gjesing og Julian T. Kellerman formår at markere sig i mindre roller. Sidst men ikke mindst bemærker man en spillelysten pige ved navn Nanna Hjort Rossen, som da også allerede er blevet hyret til hovedrollen i Tivolis store musical-satsning “Hairspray”. 

FOOTLOOSE – THE MUSICAL emmer i det hele taget af ungt talent, også i orkestergraven, og vi tager os selv i at danse ud i mørket bagefter.

 CHPCULTURE.DK

ANMELDELSE – FOOTLOOSE

★★★★★

I en smukt belyst sal starter koret stærkt ud med at spille den berømte sang ‘Footloose’, som stykket også er opkaldt efter. Der er dans og sang, og de formår hurtigt at få publikum i festhumør, så hele salen rokker med til de berømte 80’er-poptoner.

Til dem som ikke kender baghistorien, er forestillingen en fortælling om en ung dreng, Ren, fra Chicago, der flytter til den lille flække Bomont. I Bomont har de indført en lov om, at man ikke må danse grundet en ulykke for 5,5 år siden. Det er Ren ikke yderligere tilfreds med og beslutter sig for at gøre oprør imod situationen.

Og vi kan jo lige så godt gøre det klart fra starten; a very shining star is born. Vores hovedkarakter skinner og danser os gennem hele fortællingen med hans veløvede dansetrin og hans rappe replikker. Jeg vil mene, at det er værd at se dette stykke bare for at få lov til at blive tryllebundet af Jonathan Stahlschmidt som Ren McCormack.

Generelt er stykket super-velcastet med den kvindelige hovedrolle, som synger røven ud af bukserne på os, Louise Gade, og selvfølgelig med det søde generte par Rusty, det dejlige sludrechatol, spillet af Marie Louise Hansen, og Willard Hewitt den mindre talende, ranglede, sødt akavede fyr, spillet af Mathias Lakshøj-Hansen.

Stykket har forsøgt sig vellykket med nogle nytænkende vinkler, fx ved at indlægge en rap-sekvens. Det giver et afbræk i den ellers traditionelt opstillede forestilling. Jeg synes, det fungerer fint, men det er også en chance, man har valgt at tage, da folk snildt kunne gå hen og blive småprovokerede af den anderledes og utraditionelle scene.

Jeg har valgt at give ‘Footloose’ i Galaksen 5 ud af 6 bloddråber. Det er et fantastisk stykke, smukt opstillet med et skønt cast.

Men der var en del lysproblemer, som fik publikum revet ud af historien, fx da spottet på den kvindelige hovedkarakter sejler rundt over hele scenen, og da lyset bliver tændt ude i publikumsalen midt under en meget emotionel scene. Det var efter min mening rigtig ærgerligt.

Så hvis du er til storladen musical med masser af festlig sang og dans og vil opleve en traditionel historie med moderne afbræk, så skal du tage ind og se ‘Footloose’ i Galaksen.

De får dig så højt op, at du må kigge ned for at se himlen.

 

Mille Mikie Hansen, UNGT TEATERBLOD