GORGERNE ELSKER HALLOWEEN

Teatret Gorgerne tænder op for uhyggen med en koncerthyldest til Danny Elfman og Tim Burtons mørke, makabre og helt igennem magiske filmunivers.

GORGERNE ELSKER HALLOWEEN tager på opdagelse i Elfmans mørke musicals – ikke mindst hovedværket THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS der både nyder kultstatus og samtidig er blevet en juletradition for millioner af mennesker. Men også andre Burton/Elfman-musicals som CORPSE BRIDE og CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY, samt Tim Burtons digte, historier om filmenes tilblivelse og en masse musikalsk mayhem.

Vi inviterer til en sjælden koncertoplevelse hvor du har mulighed for at fejre Halloween, tage forskud på julen og få ørerne fyldt med helt unik musik fra et legendarisk samarbejde.

Koncerten varer ca. 2 timer, samt en 20 minutters pause, og fremføres fortinsvis på engelsk

 

18. OKTOBER KL. 19.30

19. OKTOBER KL. 15.00

KULTURHUSET KILDEN

Nygårdsplads 31, 2605 Brøndby

BILLETPRIS: 110,-

KONCERTEN BYDER BL.A. PÅ UDDRAG AF

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas er en stop-motion animationsfilm der i år kan fejre 30-året som sin premiere i Danmark. Jack Skellington, lederen af Halloween Town, opdager Christmas Town og bliver besat af at bringe julens glæder til sin egen by. I forsøget på at overtage julen, kidnapper Jack julemanden, hvilket resulterer i en række kaotiske begivenheder.

Elfman skrev både musikken og sangteksterne og lagde også stemme til når Jacks skulle synge i en blanding af mørke, gotiske toner og festlige, juleagtige melodier. Nu får du endelig muligheden for at synge med på “This Is Halloween,”, “What’s This?” og “Oogie Boogies Song”.

Vi må heller ikke glemme at hele idéen til filmen startede med et digt af Tim Burton – et digt som vi også dykker ned i – og sammen med sangene, skaber en unik hyldest til en elsket klassiker.

Tim Burton’s Corpse Bride er en stop-motion animationsfilm, hvor den unge Victor Van Dort ved et uheld gifter sig med Emily, en afdød brud, mens han øver sine bryllupsløfter i skoven. Dette fører til, at han bliver trukket ned i de dødes rige. Mens han forsøger at vende tilbage til sin forlovede, Victoria, i de levendes verden, opdager han tragiske hemmeligheder om Emilys fortid.

Elfman skaber en gotisk og romantisk stemning gennem sit score, som understøtter både den makabre og hjertevarme tone i historien – samt giver underverdenen et ordetligt skud jazz.  Et højdepunkt er sangen “Remains of the Day,” en livlig jazzet omgang, der fortæller Emilys tragiske historie og som Elfman selv sang i filemen.

“Corpse Bride” er en både rørende og visuelt imponerende oplevelse.

Charlie and the Chocolate Factory er baseret på den populære børnebog af Roal Dahl.  Vi følger den unge dreng Charlie Bucket, som finder en gylden billet der giver ham muligheden for at besøge den excentriske Willy Wonkas magiske chokoladefabrik sammen med fire andre børn. Under deres rundtur gennem fabrikken oplever de fantastiske og bizarre opfindelser, mens de uregerlige børn falder fra en efter en på grund af deres dårlige opførsel.

Elfmans musik spiller en afgørende rolle i at fremhæve filmens magiske og surrealistiske atmosfære, hvilket især kommer til udtryk når Wonkas fabriskarbejdere “Oompa-Loompa’erne” bryder ud i sang. Elfman brugte Roald Dahls originale digte fra bogen, og hver sang var tilpasset til de forskellige børn, som bliver elimineret fra turen.

The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories er en samling af makabre og mørkt humoristiske digte af Tim Burton, der skildrer livet for en række bizarre og tragiske karakterer. Digtene er fyldt med Burtons karakteristiske gotiske æstetik og sorte humor.

Hovedhistorien om “Oyster Boy” fortæller om en dreng, der er halvt menneske og halvt østers, og de vanskeligheder han og hans forældre står overfor på grund af hans usædvanlige udseende. Andre mindeværdige karakterer inkluderer “Stain Boy,” en dreng der efterlader pletter overalt, og “The Girl Who Turned into a Bed,” der bogstaveligt talt bliver til en seng.

Burton er en mester i at skabe en verden, hvor det groteske og det rørende eksisterer side om side, og vi er spændte på hvad der sker når vi tilsætter Elfmans musik til digtoplæsningen.

DANNY ELFMAN

Danny Elfman, født den 29. maj 1953 i Los Angeles, Californien, er en alsidig og talentfuld komponist, sanger og musiker kendt for sit ikoniske samarbejde med instruktøren Tim Burton og hans evne til at skabe stemningsfuld og mindeværdig filmmusik.

Elfman begyndte sin karriere som frontmand for det new wave-band, Oingo Boingo, der opnåede kultstatus i 1980’erne. Hans musikalske flair og talent tiltrak hurtigt opmærksomhed, og han blev inviteret til at komponere filmmusik. Hans første store gennembrud kom med scoret til Tim Burtons “Pee-wee’s Big Adventure” (1985), hvilket førte til et langvarigt samarbejde mellem de to kunstnere.

Elfmans karakteristiske og stemningsfulde musik har præget en lang række film, herunder “Beetlejuice” (1988), “Edward Scissorhands” (1990), “Batman” (1989), “The Nightmare Before Christmas” (1993), “Charlie and the Chocolate Factory” (2005) og mange flere. Hans evne til at skabe unikke og mindeværdige musikalske temaer har gjort ham til en af ​​de mest eftertragtede filmkomponister i Hollywood.

Ud over sit arbejde inden for film og tv har Elfman også komponeret musik til teater, ballet og koncerter. Hans alsidighed og talent strækker sig over en bred vifte af genrer, og hans indflydelse på filmmusikken er uomtvistelig.

Elfmans comeback til sine rockrødder er det progressive rockalbum “Big Mess” der udkom i 2021, der sammen med en række unikke koncerter hvor han blander rock, punk og filmmusik, har introduceret ham til en en ny skare af fans.

TIM BURTON

Tim Burton, født den 25. august 1958 i Burbank, Californien, er en ikonisk filminstruktør, producer, kunstner og forfatter kendt for sin unikke gotiske æstetik og mørke, fantasifulde fortællinger. Han begyndte sin karriere som animator hos Walt Disney Studios, hvor han arbejdede på projekter som “Mads og Mikkel, hvilket han hadede.

Burton fik sin første store chance som instruktør med “Pee-wee’s Big Adventure” i 1985, der blev en kultklassiker. Hans næste store succes kom med “Beetlejuice”, som cementerede hans ry for at skabe excentriske og visuelt imponerende film. Han opnåede bred anerkendelse med “Batman” (1989) og dens efterfølger “Batman Returns” (1992), som blev kritikerroste for deres mørke tone og visuelle stil.

En af Burtons mest elskede værker er den stop-motion animerede film “The Nightmare Before Christmas” (1993), hvor han fungerede som producer og idémand. Filmen blev en klassiker og viste hans evne til at blande mørke elementer med hjertelige fortællinger.

Andre bemærkelsesværdige film inkluderer “Edward Scissorhands” (1990), “Ed Wood” (1994), “Sleepy Hollow” (1999), “Big Fish” (2003) og “Charlie and the Chocolate Factory” (2005). Burton fortsatte med at imponere med film som “Corpse Bride” (2005), “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007), og “Alice in Wonderland” (2010).

Tim Burton’s karriere er præget af hans unikke visuelle stil og evne til at skabe både mørke og rørende historier om outsidere, hvilket har gjort ham til en af de mest markante instruktører i moderne filmhistorie.