GORGERNE ELSKER ANDREW LLOYD WEBBER

Han er ikke til at komme udenom. Andrew Lloyd Webber har domineret musicalscenen de sidste 50 år med en stribe megasucceser, der både har toppet hitlisterne og været med til definere, hvordan en musical skal se ud i dag. Forestillinger som The Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Evita, Cats og Sunset Boulevard er hvermandseje, men i Gorgerne dykker vi naturligvis også ned i hans mere ukendte musicals som Whistle Down the Wind, By Jeeves, The Beautiful Game og hans nyeste Cinderella. For præcis 20 år siden var det lille show med den lange titel Joseph and the Amazing Technocolor Dreamcoat, Teatret Gorgernes første forestilling af Lloyd Webber – og manden selv fylder 75 år, så der var belæg for en ordentlig fejring.

Teatret Gorgerne invitererede til en aften spækket med fantastisk musik. Som sædvanlig styrede uden om de allermest spillede hits og dykkede ned i alt det guld, der bliver opført for sjældent. Bevares – en enkelt ørehænger eller to blev det da til, men publikum blev taget på en en unik rejse igennem Webbers musikalske univers fremført af 10 af Teatret Gorgernes dygtige performere og et 11-personers live band.

PERFORMERE

Louise Gade, Mathias Lakshøj-Hansen, Camilla Brylle Villaume, Tom Aarup Larsen, Rikke Osvang Aarup, David Lakshøj-Hansen, Esben Frank,  Anna Christine Bauer, Chris Byskov Cornaby, Tilde Harild Gaardboe.

ORKESTER

Mie Frederikke Bauer, Hans Brix Hansen, Emil Nis Østerby,  Johan Kjær Houver,  Mikkel Pio Malberg, Benedicte Chen Nielsen, Boyang Zhao, Helene Rose Hultén,  Anahita Yazdan Heising, William Truelsen Falk, Anna Christine Bauer

 

BIOGRAFI

Andrew Lloyd Webber blev født 22. marts 1948 i London, som søn af komponisten William Lloyd Webber. Som 17-årig mødte han tekstforfatteren Tim Rice og de indledte et samarbejde. Deres første succes var Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat i 1968 og derefter fulgte skelsættende konceptalbums, som senere blev opført som musicals med enorm succes, nemlig Jesus Christ Superstar og Evita. Herefter var musicals ændret for evigt.

Efter samarbejdet med Rice eksperimenterede Webber med andre forfattere på værker som CatsStarlight Express og The Phantom of the Opera. I midten af 80’erne var han pludselig blevet en af de vigtigste nye musicalimpresarioer og det der blev kaldt ”den Britiske bølge” revolutionerede musicals og lagde i høj grad hjørnestenene til sådan som vi kender kunstformen i dag.  Af andre store værker kan nævnes: Aspects of LoveSunset BoulevardWhistle Down The WindSong and DanceThe Beautiful Game, The Woman in White, School of Rock og senest Cinderella.

I dag er han en levende legende der bestyrer The Really Useful Theatre Company og ejer 6 teatre i Londons West End. Han har vundet et hav af priser, bl.a. Oscars og Tonys, har haft en stribe hits på pophitlisterne og blev slået til ridder af det britiske imperium i 1992.

VIDEOSPOTS

I forbindelse med promoveringen af GORGERNE ELSKER ANDREW LLOYD WEBBER producerede vi en række videospots.

I disse giver de 10 performere et dybere indblik i de foreskellige Lloyd Webber-musicals, der ville blive spillet til koncerten.