GORGERNE ELSKER ANDREW LLOYD WEBBER

Han er ikke til at komme udenom. Andrew Lloyd Webber har domineret musicalscenen de sidste 50 år med en stribe megasucceser, der både har toppet hitlisterne og været med til definere, hvordan en musical skal se ud i dag. Forestillinger som The Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Evita, Cats og Sunset Boulevard er hvermandseje, men i Gorgerne dykker vi naturligvis også ned i hans mere ukendte musicals som Whistle Down the Wind, By Jeeves, The Beautiful Game og hans nyeste Cinderella. For præcis 20 år siden var det lille show med den lange titel Joseph and the Amazing Technocolor Dreamcoat, Teatret Gorgernes første forestilling af Lloyd Webber – og manden selv fylder 75 år, så der er belæg for en ordentlig fejring.

Vi inviterer til en aften spækket med fantastisk musik. Vi styrer uden om de allermest spillede hits og dykker ned i alt det guld, der bliver opført for sjældent. Bevares – en enkelt ørehænger eller to skal det nok blive til, men du kan glæde dig til en unik rejse igennem Webbers musikalske univers fremført af Teatret Gorgernes dygtige ensemble og live band.

14. april kl. 19.30 & 15. april kl. 15.00

Kulturhuset Kilden

Nygårds Plads 31

2605 Brøndby

Billetpris: 120 kr.

MEDVIRKENDE

Louise Gade, Mathias Lakshøj-Hansen, Camilla Brylle Villaume, Tom Aarup Larsen, Rikke Osvang Aarup, David Lakshøj-Hansen, Esben Frank,  Anna Christine Bauer, Chris Byskov Cornaby, Tilde Harild Gaardboe

NYTTIG VIDEN

Koncerten varer ca. 2,5 time inkl. pause og der kan købes øl, vand og vin i baren både før, under og efter koncerten.

Dørerne åbner 15 minutter før og der er unummererede pladser.

Kulturhuset Kilden ligger 3 minutters gang fra Brøndbyøster Station og der er parkeringsmuligheder i området.

BIOGRAFI

Andrew Lloyd Webber blev født 22. marts 1948 i London som søn af komponisten William Lloyd Webber. Som 17-årig mødte han tekstforfatteren Tim Rice og de indledte et samarbejde. Deres første succes var Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat i 1968 og derefter fulgte skelsættende konceptalbums som senere blev opført som musicals med enorm succes, nemlig Jesus Christ Superstar og Evita. Her efter var musicals ændret for evigt.

Efter samarbejdet med Rice eksperimenterede Webber med andre forfattere på værker som CatsStarlight Express, og The Phantom of the Opera. I midten af 80’erne var han pludselig blevet en af de vigtigste nye musicalimpresarioer og det der blev kaldt ”den Britiske bølge” revolutionerede musicals og lagde i høj grad hjørnestenene til sådan som vi kender kunstformen i dag.  Af andre store værker kan nævnes: Aspects of LoveSunset BoulevardWhistle Down The WindSong and Dance, The Beautiful Game, The Woman in White, School of Rock og senest Cinderella.

I dag er han en levende legende der bestyrer The Really Useful Theatre Company og ejer 6 teatre i Londons West End. Han har vundet et hav af priser, bl.a. Oscars og Tonys, har haft en stribe hits på pophitlisterne og blev slået til ridder af det britiske imperium i 1992.